Psychosociaal therapeut beeldend

[English: here]

Als afgestudeerd psychosociaal therapeut beeldend, heet ik jou/u van harte welkom in mijn praktijk.

Als psychosociaal therapeut beeldend help ik bij uiteenliggende klachten, problemen of vraagstukken, waaronder: angsten, fobieën, depressie, onzekerheid, stress of trauma’s. Ook relatieproblemen of problemen op het werk kunnen effectief aangepakt worden. Verder kunnen lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en rugpijn soms het gevolg zijn van psychische klachten. Zeker als er geen medische verklaring voor de klacht is gevonden.

Mijn aanpak

In mijn praktijk pas ik psychosociale therapie beeldend toe in combinatie met ‘ACT’ : Acceptance & Commitment Therapy. In ACT staat ‘doen wat werkt’ centraal: door erachter te komen welke vermijdingsstrategie je toepast, welke patronen en vooral ook over welke kwaliteiten je beschikt, werken we toe naar het inzetten van je eigen persoonlijke waarde. Het doel is psychologische flexibiliteit: het kunnen omgaan met alles wat op je pad komt. ACT is een vorm van therapie die voort is gekomen uit cognitieve gedragstherapie.

Tijdens de sessies gebruik ik beeldend werken als hulpmiddel, aangezien het in beeld brengen en het werken aan de hand van beelden een verhelderende werking hebben. Niet werken met kunst omdat dat zo leuk is of omdat het helend is, maar omdat het helpt om niet alleen in woord maar ook in beeld brengen waar het bij jou om gaat je een nieuwe blik kan geven. Daarvoor is het totaal niet belangrijk of je wel of geen kennis hebt van kunstzinnige technieken. Ook hoef je niet te kunnen tekenen. Aan het einde van de therapie zul je niet kunnen tekenen, maar kun je hopelijk wel beter omgaan met de ups and downs die aan het leven eigen zijn.

Ook zet ik mijn filosofische achtergrond in tijdens mijn sessies, al naar gelang de client en de vraag die er ligt. ACT en filosofie gaan hand in hand en versterken elkaar immers.

Educatie

Na mijn bachelor psychologie (UCU) en master (RUN) en PhD (EGS) in de hedendaagse filosofie met zwaartepunt in de praktische ethiek (levenskunst, wat is het goede menselijk leven en hoe verwezenlijken we dat in de hedendaagse samenleving?), ben ik in december 2018 cum laude afgestudeerd als psychosociaal therapeut beeldend aan de Vrije Academie ‘t Pad, waar ik ook als docent praktische filosofie werkzaam ben.

Ervaringsgebieden

Iedereen is welkom in mijn praktijk. Als ACT-therapeut pas ik dit ook zelf toe: werken met wat er zich aandient en wat er is op dat moment. Vandaar ook dat ik niet werk met een vragenlijst vooraf. Wel geef ik na afloop van de intake een commitment-formulier mee, wat je ingevuld mee terug kan nemen bij de tweede afspraak. Dit is immers de verbindtenis die je zelf aangaat met jezelf: onder ogen komen van wat er is vergt een commitment.

Wel kan ik de volgende ervaringsgebieden aangeven, waar ik veel ervaring mee heb binnen mijn praktijk:

  • Angsten
  • Depressie
  • Hoogbegaafdheid
  • Imposter Syndrome

Ervaar mijn aanpak tijdens een intake

De therapie is individueel en jouw persoonlijke hulpvraag staat centraal. Tijdens een intake kun je ervaren of deze combinatie van het werken met beeldende technieken en ACT bij je past, en kunnen we samen bekijken of een vervolgtraject gewenst is en hoe deze eruit zal zien.

Je kunt bij mij terecht in mijn praktijk in Nuenen centrum (dichtbij Eindhoven).
Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt je contact met mij opnemen door te mailen naar: nicole.nobyeni@gmail.com

Kijk hier voor meer informatie over tarieven en algemene voorwaarden.